WACHTEN IS SOMS EEN HEILZAME EXERCITIE

Gepubliceerd op 11 april 2025 om 11:14

WACHTEN IS SOMS EEN HEILZAME EXCERCITIE Het was een lange zit in de rechtbank in de wachtkamer voordat de zitting begon.

Wachten is wel een mooie exercitie want veel gedupeerden in de toeslagaffaire wachten al jarenlang op een normale reactie van de Belastingdienst, laat staan op een kans op een accuraat herstel .
Dus als gemachtigde van een gedupeerde van het Toeslagenschandaal is wachten voordat een zitting begint, slechts peanuts.
Dat uurtje extra voelt dus niet echt als een belasting, maar meer als lesje in existentie.
Honderden bladzijden aan dossierstukken heb ik gisteren ter voorbereiding doorgenomen . En de triestheid van deze zaak ontwikkelt zich langzamerhand tot een soort van triestheid van bestaan van een gedupeerde ouder die haar studie heeft moeten afbreken , huis en haard heeft moeten verlaten en in arre moede zelfs terug is gegaan naar haar eiland Curacao. Achtervolgd door de Belastingdienst met heffingen terugbetalingen verrekeningen dwangbevelen etc.
Met de wijsheid van nu, weten we dat de hardvochtige houding van de Belastingdienst toen, niet op zijn plaats was. Er was ook geen reden om individuele burgers zo slecht te behandelen - toen niet en nu ook niet- , voor die paar schamele centen die zij overigens meestal ook niet zelfs kregen maar - zo ook in deze zaak - de kinderopvanginstelling.
Toen wilde de belastingdienst niet luisteren naar deze gedupeerde die het niet lukte om de Belastingdienst te overtuigen dat haar toeslagpartner niet meer op hetzelfde adres woonde. Maar na huiselijk geweld met veel moeite door de politie is verwijderd, en dus al die jaren niet feitelijk op het zelfde adres woonde. Maar weigerde zich bij de Burgerlijke stand uit te schrijven en voor de Belastingdienst gewoon als toeslagpartner werd beschouwd.
Tal van e-mails en telefoontjes konden de Belastingdienst er niet van overtuigen om de feitelijke situatie - de ex woonde immers echt niet op dat adres - te volgen maar bleef vasthouden aan de inschrijving in de Burgerlijke stand.
En het inkomen van de ex was opeens hoog , waardoor een aantal jaren later mijn cliënt werd geconfronteerd met correcties terugbetalingen verrekeningen dwangbevelen etc.
Simpel omdat de Belastingdienst weigerde uit te gaan van de werkelijkheid, maar vasthield aan een gecreëerde werkelijkheid van de Belastingdienst. Ja het is nog steeds een schier onmogelijke situatie voor een bewoner als nu iemand zich ten onrechte inschrijft op jouw adres, dit te veranderen tenzij die ander meewerkt.
10 jaar later en na al heel wat gebakkelei met de Belastingdienst - is het standpunt nog steeds niet gewijzigd. De belastingdienst houdt gewoon vast aan de inschrijving van die ex, die op die manier zijn gram tegen mijn cliënt heeft gehaald. Dankzij de hulp van de Belastingdienst.
Mijn cliënt wil gewoon een sorry van die Belastingdienst die nog steeds volhardt in wegkijken van haar situatie.
Dan is een uurtje wachten in een wachtkamer van de rechtbank een mooie gelegenheid om de triestheid van deze samenleving aan het papier toe te vertrouwen.
Ach en de zaak is nog niet afgelopen na vandaag…..
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.